Nederlands | English | Deutsch

Het strand van Bloemendaal aan Zee

Het strand voor Appartementenhotel Bloemendaal aan Zee is 4300 meter lang en ligt tussen Zandvoort en IJmuiden in, met als achterbuur de Kennemerduinen. De laatste jaren is het Bloemendaalse strand erg in populariteit gestegen en kent een levendig strand voor jong en oud.
Op het strand bevinden zich direct in aansluiting op het Zandvoortse strand zeven strandpaviljoens waar regelmatig diverse activiteiten, feesten en festivals worden georganiseerd. Feesten met muziek duren maximum tot 0.00 uur en bij uitzondering tot 01.00 uur.
De strandtenten van noord naar zuid: Woodstock 69 – Fuel – Beachclub Vroeger – Lido – Bloomingdale – De Republiek – Rapa Nuì. 

Het uitgestrekte strand van Bloemendaal aan Zee is opgesplitst in zogenaamde 'themastranden' zoals:

Ontspanning & Comfort
Op dit gedeelte van het Bloemendaalse strand staan de zeven strandpaviljoens, een strandwinkel, het trampolinepark, sanitaire voorzieningen, er zijn ligbedden te huur en bovenop de duinenrij ligt Résidence Bloemendaal aan Zee. Dit is het meest drukke stuk strand en bevindt zich tussen km.-paal: 62.75 en 62.00.

Sport & Spelactiviteiten strand
Dit strand is gereserveerd voor activiteiten zoals vliegeren, surfen, strandvolleybal en andere typische strandspellen. Hier bevinden zich ook een surfclub, catamaranclub en een zeilschool. Dit stuk strand wordt getypeerd als ‘rustig’ en bevindt zich tussen km.-paal 62.00 en 61.00.

Familie strand
Dit strandgedeelte ligt tussen km.-paal 61.00 en 60.25 en zeer geschikt voor families en andere groepen met kinderen. Het strand is er een stuk rustiger en er zijn oriëntatiepalen geplaatst als hulpmiddel van gezinnen. Er is ook een zwin (ondiep water waar kinderen kunnen spelen) Paviljoen Parnassia ligt op de duinenrij bij dit familiestrand.

Rust- en natuurliefhebberstrand
Tussen km.-paal 60.25 en 58.50 bevindt zich het rustigste strand van Bloemendaal aan Zee. Dit gedeelte is niet eenvoudig te bereiken met de auto. Er zijn twee afgangen welke met de fiets of wandelend bereikt kunnen worden. Hier bevindt tevens het naaktstrand. Ten noorden van het naaktstrand mogen honden vrij loslopen.

 
goto E-Smart.nl
Logo Lionhead Interactive